Maskne: Cildinizi sivilcelerden nasıl koruyabilirsiniz?

2020, duygularımız açısından hız treni gibi bir yıldı, değil mi? Ve tam da bu durumla başa çıktığımızı düşündüğümüz anda; cilt bakım dünyası maskne sorunuyla karşılaştı. Peki, nedir bu maskne ve bundan korunmanın yolları nelerdir?

Maskne nedir?

Maskne veya teknik terimle mekanik akne, yüzünüzün maske ile kapalı olduğu bölgelerde maskenin temasından dolayı ciltte oluşan sivilceler topluluğudur. Oldukça yeni bir terim olsa da dünya genelinde birçok profesyonel, maske takmanın cildiniz üzerindeki olumsuz etkilerine karşı uzun süredir çalışmalar yapıyor.

Maskneye neler sebep olur?

Dünya genelinde yüz maskesi takmanın zorunlu hale gelmesiyle, hiçbir zaman olmadığı kadar çok yüz maskesi takmak zorunda kalıyoruz.

Maske takmak her ne kadar mikropların yayılmasını yavaşlatsa da; cildimizdeki ter, yağ ve bakterileri hapsederek, sivilcelenmeye sebep oluyor.

Maskneyi nasıl önleyebiliriz?

Maskne yani mekanik akneler çok can sıkıcı olabilir ama aynı zamanda tamamen tedavi edilebilir.

Daha temiz bir cilt elde etmenize yardımcı olacak 5 basit adımı burada bulabilirsiniz.

1. Makyajı maskesiz geçireceğiniz günlerde tercih edin

Yüzünüzün yarısını kaplayan birşey giymenin avantajı, makyaj konusunda çok fazla endişelenmenize gerek olmamasıdır. Cildinizi gözenek tıkayan fondöten ve kapatıcıdan uzak tutmak, cildinize hapsolabilecek bakteri, yağ ve ter oluşumunu yavaşlatacaktır.

Makyajsız dışarı çıkamayanlardan mısınız?

Böyle zamanlarda hafif BB kremleri veya sivilcelerle savaşan içerikli makyaj ürünlerini tercih ediniz ve uygularken ağzınız ile çene bölgenizin etrafına çok sürmemeye çalışınız. Bunun yerine, muhteşem göz farları, göz kalemleri ve hacimli maskaralarla gözlerinizi öne çıkarmaya odaklanınız.

2. Cildinizi günde 2 kez temizleyin

Cilt tipinize uygun bir temizleyici kullanarak her sabah ve akşam cildinizi temizleyin. Yatıştırıcı bileşenler içeren temizleyiciler, kuru ve tahriş olmuş ciltler için mükemmeldir.

Eğer yağlı/ karma cilt ile mücadele ediyorsanız, buna alternatif olarak, salisilik asit içerikli bir temizleyici tercih edin. Siyah noktalarla savaşan bu muhteşem içerik, cildinize peeling yaparak gözeneklerinizi temiz tutmanıza yardımcı olur. Yüzünüzü uzun süre maske altında tutmak zorunda kaldığınız gün sonrasında kullanmak için mükemmeldir.

Ekstra etkili bir yöntem mi arıyorsunuz? Cildinizi iki kat daha iyi temizlemek için hafif bir temizleyici jel kullanın. Misel içerikli ürünler, ciltte kalmış makyaj, yağ veya bakterileri temizlemekte etkilidir, böylece cildiniz temiz ve ferah hissedilir.

3. Cildinizi nemli tutun

Hafif, yağsız bir nemlendirici kullanmak, cildinizin doğal bariyerini onarmaya ve kurumasını önlemeye yardımcı olacaktır. Eğer gerçek anlamda maskne ile mücadele ediyorsanız, salisilik asitli okaliptüs özü veya cadı fındığı içeren bir nemlendirici tercih edin.

Daha hassas ciltler için, Nutra Effects serisindeki doğal özler içeren yüz kremlerini veya saf ama güçlü Distillery koleksiyonunu deneyin. Bu ürünler cildinizi yatıştırırken, aynı zamanda cildinizin yağ salgılamasını da dengelemeye yardımcı olur.

4. Bakım ürünleri kullanın

Bazen sivilcelerden kurtulmanın en iyi yolu, hedefe yönelik bir tedavi veya serum kullanmaktır. Japonya ve Güney Kore'den gelen en popüler cilt bakımı tedavilerinden biri de sivilce giderici bantlardır. Bu yarı saydam harikalar, salisilik asit ve botanik özlere sahip içerikleriyle sadece 8 saat içinde sivilceleri yatıştırmaya ve kurutmaya yardımcı olur.

5. Yüzünüz için en doğru maskeyi seçin

Tıpkı giysileriniz gibi, cildinizin nefes almasını sağlayacak doğal malzemeden yapılmış bir yüz maskesi takmanız çok önemlidir. Pek çok tek kullanımlık yüz maskesi, cildinizdeki bakteri ve yağ oluşumunu hızlandıran naylon gibi sentetiklerden yapılmıştır. Bu tarz maskelerin yerine, yalnızca cildiniz için değil, aynı zamanda çevre için de daha iyi olan yeniden kullanılabilir %100 pamuklu yüz maskelerini tercih edin.

Yakın bir zamanda kurtulamayacağımız yüz maskelerinden, maskne için hazırlamış olduğumuz cilt bakım rehberimiz sayesinde, cildinizde oluşabilecek tüm sivilcelere karşı artık savaşmaya hazırsınız!